sausio 23, 2011

3 SAVAITĖS Užduotys

"Peržvelk trečios savaitės užduotis. Išsirink labiausiai patraukusias ir labiausiai atstūmusias ir jas atlik savaitės metu. Beje, kai kurios užduotys plaukia viena iš kitos, tad daugiausia naudos būtų jei atliktum jas visas, iš eilės.


3 SAVAITĖ - Atgauk savo vidinės galios jausmą

"Trečiosios savaitės metu gali pastebėti save nuolat svyruojant tarp neįprastų ir itin stiprių energijos bei pykčio, džiaugsmo ir nevilties protrūkių. Tai ženklas, jog pamažu grįžta tavo vidinės galios jausmas ir įsivaizduoti tavo ligšiolinių ribų pančiai ima trūkinėti.
 

sausio 22, 2011

Kontroliniai klausimai (2 savaitė)

Atsakyk sau išsamiai į šiuos klausimus:
  1. Kiek kartų šią savaitę prirašei savo Rytinius puslapius? (Tikiuosi, jog 7) Kaip galėtum apibūdinti rašymo patirtį? Kaip Rytiniai puslapiai tave paveikė? Aprašyk savo patyrimus (Pvz., "Jaučiausi taip kvailai. Ir keistai. Šitiek daug visokių nesąmoningų minčių, visiškai tarpusavyje nesusijusių..."). Atmink, jeigu kas rytą prirašai po tris puslapius, vadinasi, jie veikia, procesas vyksta. Kokios užrašytos mintys ar dalykai tave nustebino? Užrašyk pilną atsakymą atskirame kontroliniams klausimams skirtame lape. Tai bus savaitinis tavo nuotaikų (ne progreso) peržiūrėjimas, Nesijaudink, jei tavo puslapiai atrodo verkšlenantys ar nuvalkioti. Kartais jie tokie ir turi būti.
  2. Ar buvai šią savaitę pasimatyme su savimi? Atmink, jie būtini. Ką nuveikei? Kaip jauteisi?
  3. Ar iškilo šią savaitę tau kokių nors klausimų, kurie, tavo nuomone, yra svarbūs tavo kūrybiškumo atgavimui? Užrašyk juos.

sausio 16, 2011

2 SAVAITĖS Užduotys

Peržvelk antros savaitės užduotis. Išsirink labiausiai patraukusias ir labiausiai atstūmusias ir jas atlik savaitės metu. Beje, kai kurios užduotys plaukia viena iš kitos, tad daugiausia naudos būtų jei atliktum jas visas, iš eilės.

2 SAVAITĖ - Atgauk savitumo (identiteto) jausmą

"Antroji Menininko kelio savaitė  tau parodys, jog savo tapatybės suvokimas - tai žingsnis kūrybiškumo atgavimo link. Savaitės metu iš naujo pažvelgsi į save, savo galimybių ribas, poreikius bei pomėgius. Esė bei užduotys padės tau iš naujo atrasti, ką reiškia būti savimi ir tiesiog...būti.

sausio 15, 2011

Kontroliniai klausimai

"Atsakyk į šiuos klausimus išsamiai ant atskiro "Kontrolinių klausimų" lapo. Tai bus savaitinė tavo nuotaikų bei progreso peržiūra.
  • Kiek dienų šią savaitę rašei ir prirašei po tris puslapius kas rytą? (Tikiuosi, jog 7.) Kokius jausmus tau sukelia Rytinių puslapių rašymas? Kaip Rytiniai puslapiai veikia tave ir tavo dieną? Aprašyk sukeltus jausmus (pvz. "Vis dar manau, jog tai kvaila idėja. Visas keturiasdešimt minučių rašyčiau visokias padrikas, nesusijusias, nuolat šokinėjančias mintis, neturinčias tarpusavyje nieko bendro"). Atmink, kad ir ką berašytum, tol, kol rašai, Rytiniai puslapiai veikia! Kokios Rytiniuose puslapiuose pasirodžiusios mintys tave nustebino? Nesijaudink, jei tavo puslapiai - verkšlenantys ar banalūs, kartais taip geriausia.
  •  Ar buvai šią savaitę pasimatyme su savimi? Atmink, jog šie pasimatymai - tai lengvabūdiška būtinybė. Ką nuveikei pasimatymo metu? Kaip jauteisi? 
  • Ar iškilo šiaip kokių nors, tavo nuomone, svarbių dalykų šios savaitės metu? Svarbių tavo kaip menininko/kūrėjo gijimo procesui? Aprašyk juos."

sausio 08, 2011

1 SAVAITĖS užduotys

Peržvelk pirmos savaitės užduotis, per ateinančią savaitę turėtum padaryti daugiau nei pusę jų, o jeigu gali, netgi visas. Pradėk nuo tų, kurios labiausiai patraukia, ir tų, kurios labiausiai atstumia. Neutralias gali palikti vėlesniam laikui.

1 SAVAITĖ - Atgauk saugumo jausmą


"Pirmoji Menininko kelio savaitė skirta tau atgauti savo saugumo jausmą. Prasidėjęs procesas gali šiek tiek svaiginti,  gali jausti norą viską ignoruoti. Šios savaitės esė bei užduotys padės tau sustiprinti savo saugumo jausmą, kuris savo ruožtu leis leistis į vidinio kūrybiškumo paieškas be baimės.

sausio 04, 2011

Pakviesk save į pasimatymą

"Menininko kelio pagrindiniai įrankiai - tai tarsi dvi pagrindinės radijo dalys: siųstuvas ir imtuvas. Bendravimas su savimi - tai dvipusis procesas, susidedantis iš "siuntimo" ir "priėmimo". Kas rytą rašydami Rytinius puslapius, išleidžiami savo mintis, jausmus, norus, svajones, nepasitenkinimus, viltis, prašymus į plačiąją visatą. Išeidami į Pasimatymą su savimi leidžiame sau atsiverti įspūdžiams, naujoms mintims, įkvėpimui ir vidinei intuicijai.