vasario 21, 2011

6 SAVAITĖS Užduotys

Šios savaitės užduotys:
  1. Natūrali gausa. Surask penkis įdomius ir tau patikusius akmenukus. Man asmeniškai itin patinka šis pratimas, nes akmenukai lengvai telpa į kišenę, jie gali tapti nuolatiniais tavo palydovais, nuolat tau primenančiais apie tavo kūrybinį potencialą.
  2. Natūrali gausa. Surask penkis tau patikusius nukritusius lapus ar augančias gėles. Pakelk ar nusknink ir sudžiovink tarp knygos lapų. Prisimink, kaip tai darydavai vaikystėje.
  3. Tvarkymasis. Išmesk ar kam atiduos penkis itin nusibodusius ar nusidėvėjusius drabužius.
  4. Kūryba. Iškepk ką nors (jeigu turi su cukraus vartojimu susijusių apribojimų - pasidaryk vaisių salotų). Kūryba tai ne vien tik Menas iš didžiosios raidės. Kūrybos galima rasti ir virtuvėje. Taigi pasigamink ką nors nekasdieniško, meniško ir skanaus.
  5. Ryšiai. Išsiųsk atvirukus penkiems draugams. Tai pratimas skirtas ne pasirodymui. Parašyk žmonėms, iš kurių tikrai norėtum išgirsti.
  6. Perskaityk iš naujo Pagrindinius principus.
  7. Tvarkymasis. Ar yra naujų pokyčių tavo namuose? Atnaujink ką nors.
  8. Susitaikymas. Ar dažnai junti gyvenimo tėkmę ir sinchroniją? Pradėk vis dažniau sakyti "taip" įvairiems pasiūlymams ir dovanėlėms.
  9. Klestėjimas. Ar kaip nors keičiasi tavo finansinė situacija? Ar nusimato pokyčių artimiausiu metu? Ar turi kokių naujų - gal net beprotiškų idėjų apie tai, kuo norėtum užsiimti? Skirk tam atskirą aplanką savo Vaizdų aplanke.

6 SAVAITĖ - Atgauk gausos jausmą


"Šią savaitę teks dorotis su didžiausia kliūtimi kelyje į kūrybiškumą - pinigais. Teks peržvelgti savo mintis apie gyvenimą, pinigus bei kūrybinę gausą. Esė bus kalbama apie tai, kaip tavo įsitikinimai ir nuomonės riboja gausą bei prabangą tavo gyvenime. Būsi supažindintas su pora naudingų pratimų. Savaitė bus nepastovi.

Kontroliniai klausimai (5 Savaitė)


Prieš pradėdama šešąją savaitę, skirk šiek tiek laiko penktos savaitės apmąstymui:
  1. Kiek kartų šią savaitę rašei savo rytinius puslapius? Ar jie pradeda tau patikti, bent šiek tiek? Kaip tau pati rašymo patirtis? Ar jau atradai tiesos tašką prirašius pusantro puslapio? Daugelis rašančiųjų dažnai atranda, jog pirmasis puslapis ir gal dar pusė dažniausiai būna kupini neigiamų emocijų ir verkšlenimo, o įžvalgos ir tiesa prasiveržia antroje puslapių rašymo pusėje.
  2. Ar buvai pasimatyme su savimi šią savaitę? Jo metu, ar radai atsakymų ar užuominų, nukreiptų į tavo vidinius klausimus ar svajones? Ką nuveikei pasimatymo metu? Kaip jauteisi? Ar buvai pasimatyme, kupiname nuotykių?
  3. Ar patyrei sinchroniškumo akimirkų šią savaitę? Prisimink jas išsamiau. Pabandyk įtraukti sinchroniškumą į pokalbį su artimu draugu.
  4. Ar patyrei kokių kitokių tavo gijimo procesui svarbių akimirkų šią savaitę? Aprašyk jas.

vasario 13, 2011

Ką pasirinksi?

Kartais įvykiai patys pasirenka savo tekėjimo vagą. Taigi penkta savaitė šį blogą pasiekė tik šiandien, t.y.sekmadienį. Antra vertus, jaučiu, kad taip ir geriausia, neskubant, paliekant pakankamai laiko medžiagai įsisavinti, nugulti giliai viduje. Taigi šešta savaitė bus pateikta kitą sekmadienį, o visas Menininko kelio kursas baigsis viena savaite vėliau... Yra prieštaraujančių? :) Taigi...

O čia šiek tiek mano minčių, kuriomis noriu paskatinti Menininko kelio sekėjus pažaisti su savimi ir savo įsitikinimais.

5 SAVAITĖS Užduotys

Apklausa "Dorybių pinklės"

Ar tavo gyvenimas tarnauja tau pačiai ar tik kitiems? Ar turi į save nukreiptų kenkėjiškų savybių?
  1. Labiausiai man gyvenime trūksta...
  2. Didžiausias mano gyvenimo džiaugsmas yra...
  3. Didžiausias mano gyvenimo įsipareigojimas yra...
  4. Kai dažniau žaidžiu, dirbu...
  5. Jaučiuosi kalta, kai...
  6. Nerimauju dėl...
  7. Jeigu mano svajonės išsipildys...
  8. Aš save žlugdau tam, kad žmonės...
  9. Jeigu leidžiu sau tai pajusti, tampu pikta, nes...
  10. Kartais jaučiu liūdesį, nes/dėl...
 
Pratimas "Uždrausti džiaugsmai"

Vienas iš mėgiamiausių užblokuotų kūrybiškų asmenybių vidinių triukų - nuolat sau sakyti "ne". Jeigu pabandytume suskaičiuoti, kiek kartų per dieną pasakome sau "ne", gerokai nustebtumėm, be to, dažniausiai "ne" būna skirtas nekaltiems užsiėmimams, galintiems mums suteikti daug paprasto džiaugsmo. Manai, kad esi sau gera ir savimi rūpiniesi? Tuomet atlik šį pratimą. Sudaryk sąrašą dešimties veiklų, kuriomis norėtum užsiimti, tačiau sau to neleidi. Tavo sąrašas gali būti panašus į šį:

5 SAVAITĖ - Atgauk savo galimybių jausmą

"Penktos savaitės metu tavęs bus prašoma apmąstyti, kas tavęs laukia, jeigu ir toliau liksi įstrigusi. Pamatysi, kas bus, jeigu ir toliau ribosi savo galimybes. Kas bus, jeigu ir toliau sieksi gero kitiems, taip atsisakydama savo esybės ir autentiškumo. Galbūt kils noras imtis radikalių pokyčių.



vasario 11, 2011

Kontroliniai klausimai (4 savaitė)

Klausimai apie ketvirtą Menininko kelio savaitę:
  1. Kiek kartų šią savaitę praleidai savo Rytinius puslapius? (Susierzinimo priepuoliai dažnai užklumpa juos praleidus) Kaip tave tai paveikė?
  2. Ar buvai pasimatyme su savimi šią savaitę? (Ar nuveikei ką nors daugiau nei kad pažiūrėjai savo mėgiamiausią visų laikų filmą?) Ką nuveikei jo metu? Kaip jauteisi?
  3. Ar patyrei sinchroniškumo akimirkų šią savaitę? Kaip tai įvyko ir kaip jauteisi?
  4. Ar iškilo kitokių gijimo procesui galbūt svarbių klausimų? Užrašyk juos.

vasario 08, 2011

Keletas minčių apie Rytinius puslapius

Keletas minčių ir pastebėjimų apie Rytinius puslapius. Arba kas pasikeitė po beveik trijų mėnesių nuolatinio rytinio rašymo (na, su mažomis dienos ar dviejų dienų pertraukomis, kartais).

Pamenu, prieš porą mėnesių guodžiausi, jog nors paskutinius porą metų nuolat kalbu, galvoju ir net svajoju angliškai, mano šnekamoji kalba nėra tobula, nuolat darau gramatinių klaidų. Paskutinėmis savaitėmis netikėtai pastebėjau, jog nebepagaunu savęs darant klaidų. Ir pati kalba pasidarė gerokai sklandesnė. Susimąsčiau, kodėl. Aišku, pirmiausia, nesąmoningai pati kaip ir norėjau, jog kalba pasitaisytų. Tačiau, pagrindinė pokyčių priežastis, manau, buvo kita. Taip, taip, kadangi didžioji dalis mano puslapių būna anglų kalba, toks nuolatinis rašmas kasdien padėjo man kalbėti sklandžiau ir taisyklingiau.

Čia buvo šiaip įdomus pastebėjimas.

Kur kas svarbesnis, manau, yra kitas dalykas. Prieš kokį mėnesį šiame bloge pasirodė komentaras, išreiškęs skaitytojo susirūpinimą apie Rytinių puslapių negatyvumą. Sutinku, pradžioje Rytiniai puslapiai dažnai būna itin negatyvūs (užtat jų ir negalima skaityti). Tačiau ilgainiui, ypač kas savaitę skaitant ir atliekant Menininko kelio esė ir užduotis, negatyvumas ima mažėti, o galiausiai kai kuriais rytais ir visai išnyksta. Taip, iš pradžių atrodo labai paviršutiniška kiekvieną mintį užrašyti tik teigiama forma. Tačiau ilgainiui tai tampa tarsi įpročiu. Ir netgi išlipus iš lovos ne ta koja ir pirmąjį puslapį prasikeikus ant viso pasaulio ir ant savęs, taigi išsiliejus, kiti du puslapiai tampa kopėčiomis atgal į pozityvų saulės nušviestą pasaulį. Vėlgi, pirmiems porai pozityvių sakinių kartais reikia šiek tiek pastangų, tačiau dažniausiai pozityvumas ateina pats savaime. Kur link visa tai veda? Vargu, ar bet koks perskaitytas atsakymas patenkins. Šiuo atveju geriausia kiekvienam ir kiekvienai pabandyti pačiai, kas pasikeis, jei kiekvieną dieną pradėsiu itin pozityviomis ir save paskatinančiomis mintimis?

Smagaus rašymo!

vasario 07, 2011

4 SAVAITĖS Užduotys

Pradėk šią savaitę nuo dviejų pratimų, aprašytų esė, t.y., atlik Palaidotų svajonių pratimą bei susilaikyk savaitę laiko nuo skaitymo.
 
Kitos šios savaitės užduotys: 

4 SAVAITĖ - Atgauk savo vientisumo jausmą

Šią savaitę pagrindinis klausimas bus, kas aš esu. Savaitės esė bei užduočių tikslas - palydėti tave į produktyvią savistabą bei padėti tau sujungti save į vienalytę visumą apimant senus bei naujai atrastus vidinius kampus. Bus sunkoka, bet tuo pačiu ir jaudinanti patirtis. Įspėjimas - Susilaikymas nuo skaitymo yra svarbiausia šios savaitės praktika, jokiu būdu jos nepraleisk.

vasario 06, 2011

Kontroliniai klausimai (3 savaitė)

  1. Kiek kartų šią savaitę prirašei rytinius puslapius? Kaip tau ta rašymo patirtis? Jeigu praleidai dieną ar dvi, kodėl?
  2. Ar buvai šią savaitę pasimatyme su savimi? (Taip, taip, ir tai buvo košmaras!) Ką nuveikei? Kaip jauteisi?
  3. Ar patyrei šią savaitę laimingų atsitiktinumų - sinchroniškumo akimirkų? Kokie jie buvo?
  4. Ar iškilo kokie nors klausimai, kurie, tavo nuomone, yra svarbūs tavo gijimui? Aprašyk juos.

vasario 05, 2011

Pa(si)aiškinimas

Trumpas pa(si)aiškinimas skaitytojams dėl vėluojančių įrašų.

Paskutiniais mėnesiais gyvenau Egipte, kuriame, kaip žinia, maždaug prieš porą savaičių prasidėjo neramumai. Kadangi taikiai maištauti ir protestuoti pradėjo jaunimas, susitelkęs per Facebook ir Twitter puslapius, beveik savaitei laiko buvo išjungtas internetas, taigi mano naujas įrašas negalėjo būti laiku įkeltas.

Šiandien jau Londone, tik dar reikia išspręsti interneto klausimą, taigi linkiu kantrybės, 4 savaitė jau įkelta, o 5 savaitė bus įkelta ateinančios savaitės pradžioje. 6 savaitė turėtų pasirodyti laiku.

Geros dienos visiems!

Ilma