gruodžio 28, 2010

Dvasinis virpėjimas ir pagrindiniai principai

"Labai dažnai mintis, jog kūrybiškumą įkvepia Didysis Kūrėjas, mums pasirodo radikali, nes mes įpratę galvoti, kad kūrybinės svajonės ir norai yra nepriimtini, egoistiški ir nieko bendro neturintys su kūrėju. Visgi mūsų vidinis kūrėjas tai ne kas kita kaip mažas nekaltas vidinis vaikas, siekiantis pasireikšti, tačiau susilaukiantis griežtos ir negailestingos tėvų kritikos, kuri mus persekioja nuo pat vaikystės. Griežtas tėvo ar motinos žodis įsirėžia mumyse ir susitapatina su Didžiojo Kūrėjo balsu. Tokį mąstymą reikia keisti.

Apie ką čia kalbama, tai mūsų pačių paskatinta - arba pakviesta - dvasinė patirtis. Taip, menininko kelias - tai dvasinis kelias, nes tik perėję tam tikrus dvasinius pokyčius galėsime atrasti duris į visatos kūrybiškumo šerdį.

Jeigu galvotume apie visatą kaip apie beribę elektros jūrą, iš kurios išnyrame mes ir mus supantis pasaulis, tuomet atsiverdami kūrybiškumui nustojame burbuliuoti toje kūrybiškumo jūroje ir tampame sąmoningesni, atviresni ir labiau įsilieję ekosistemos dalyviai.

Būdama mokytoja aš dažnai jaučiu kažką daugiau - pavadinkime tai dvasiniais virpėjimais - ir mano patirtis bei išraiška dažnai remiasi būtent ta dvasine patirtimi ir intuicija, dažnai pranokstančia mano pačios galimybes. Taigi komplimentą "įkvėpta mokytoja" aš priimu pažodžiui, nes jaučiu, jog mane veda aukštesniojo ranka.

Įvairių praktikų sekėjai kalbėdami apie Dievą dažnai vartoja terminą "Kūrėjas". Tačiau kalbėdami apie menininkus ar netgi šiaip įvairių profesijų atstovus, nedrįstame jų pavadinti "kūrėjais". Tačiau nuo šiol kviečiu kiekvieną išdrįsti į kuriantį save ar kuriančius aplinkinius kreiptis tiesiogiai ir juos vadinti "kūrėjais". Kūryba - tai tarsi sąjunga su Didžiuoju Kūrėju. Arba visiškas atsivėrimas viduje esančiam neišsenkamam kūrybiniui šaltiniui.

Kasdien naudodamas toliau aprašytus metodus, atlikdamas savaitines užduotis pasėsi sėklą būsimiems pokyčiams, didžiausias iš kurių, bus įsiliejimas į Tėkmę. Sinchroniškumas, kuomet mums besikeičiant ima keistis ir mus supanti aplinka.

Mano asmeninė patirtis, tiek kaip mokytojos, tiek kaip menininkės, rodo, jog kai tik imame labiau pasitikėti ir imamės kūrybinių veiksmų, pasaulis pažengia pirmyn kartu su mumis. Tai tarsi didžiulė užtvanka su užlopytais plyšiais. Pašalinus blokuojančius akmenis vanduo pamažu ima sunktis kol galiausiai nesustabdoma tėkmė nugriauna visą sieną ir išsiveržia lauk.

Nereikia, jog dabar tuo patikėtum. Nereikia, jog tikėtum Kūrybine dvasia. Tiesiog stebėk, kaip viskas vyksta ir keičiasi aplink tave, o svarbiausia, kaip keitiesi tu pati.

Kūrybiškumas - tai patirtis, mano akimis, dvasinė patirtis. Nesvarbu, ką šiuo klausimu jauti: ar kūrybiškumas veda dvasingumo link ar dvasingumas veda kūrybiškumo link. Aš nematau skirtumo ir šiuo atveju tavo nuomonė nėra svarbi. Tarsi atsakydamas šį klausimą, Karlas Jungas yra pasakęs: "Aš ne tikiu ar manau. Aš žinau."

Toliau aprašyti dvasiniai principai - tai kertiniai viso proceso akmenys, ant kurių bus statomos tavo kūrybiškumo sienos. Perskaityk juos bent kartą per dieną ir stebėk, kaip bėgant dienoms keičiasi tavo vidiniai jausmai, įsitikinimai bei nuomonės juos iš naujo išgirstant.
  1. Kūryba - tai natūrali gyvenimo dalis. Pats gyvenimas - tai tyra kurianti jėga.
  2. Visa gyvenime, taip pat ir mus pačius, persmelkia visa apimanti  ir už visa ko slypinti jėga - neišsenkanti kūrybinė energija.
  3. Atsiverdami savo kūrybiškumui, atveriame dievišką neišsenkantį kūrybinį šaltinį, slypintį  mumyse ir mūsų gyvenimuose.
  4. Mes esame neišsenkamos kūrybinės energijos kūriniai, tęsiantys kūrybinį darbą mūsų pačių kūryba.
  5. Kūrybiškumas - tai pats gyvenimas ir visa ko šaltinis; jį išreikšdami ir plėtodami tampame neatsiejama, dėkingumu persmelkta gyvenimo ir visa ko dalimi.
  6. Atsisakymas būti kūrybiškais yra paremtas mūsų pačių valia, be to, tai priešinga mūsų prigimčiai.
  7. Atsiverdami savo kūrybiškumui bei jo plėtojimui - atsiveriame neišsenkamai kūrybinei energijai bei įsiliejame į natūralią, nevaržomą gyvenimo tėkmę. 
  8. Atsivėrus ir susiliejus su neišsenkama kūrybine energija, prasideda maži, bet galingi pokyčiai.
  9. Atsiverti vis didesnei ir didesnei savo kūrybinei galiai yra visiškai saugu.
  10. Mūsų kūrybinės svajonės bei ilgesys ateina iš Neišsenkamo kūrybinės energijos šaltinio, siekdami jų įgyvendinimo, artėjame to dieviško šaltinio link."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą