kovo 01, 2011

7 SAVAITĖS Užduotys

"Septintos savaitės užduotys:

  1. Paversk šią frazę savo mantra: "Save mylėdama ir puoselėdama tapsiu vis stipresnė". Užrašyk šią frazę didelėmis spalvotomis raidėmis ir pasikabink matomoje vietoje. Paprastai galvojame, jog mus stiprina griežtas elgesys sau, tačiau iš tiesų tai savęs lepinimas ir prižiūrėjimas suteikia mums jėgų.
  2. Suteik sau laiko perklausyti mėgstamą muzikos albumą. Nieko daugiau neveik, tiesiog mėgaukis. Gali turėti po ranka popieriaus ir rašiklį, flomasterių ar dažų, jeigu kils noras ką nors užrašyti ir nupaišalioti. Tegu ranka juda laisvai, brėždama linijas, mintis, emocijas, kurios tau kyla beklausant muzikos. Pajusk, kaip tas pusvalandis ar valandėlė tave atgaivina. Išmok nuolat sau skirti "mini-pasimatymų" laiko - tai padės tau atsipalaiduoti, nepasiduoti stresui ir netgi išgirsti savyje gerų ir reikalingų minčių tavo kasdienei veiklai, darbui ar projektui.
  3. Nusivesk save į šventą vietą - tebūnie tai bažnyčia, šventykla, biblioteka ar tiesiog nedidelė pieva tarp senų aukštų medžių. Mėgaukis tyla bei pajusk jos gydančią galią. Kiekvienam iš mūsų šventa vieta bus vis kitokia, pavyzdžiui, man - tai didžiulė akvariumo parduotuvė, kurios stiklinės sienos nuolat sukelia net kiek baimingą ir laiką pranokstančią nuostabą. Paeksperimentuok ir atrask savo šventovę.
  4. Atrask ar sukurk nuostabiai kvepiantį daiktą namuose - tebūnie tai sriuba, kvepalai, smilkalai ar žvakės.
  5. Pasidabink savo mėgstamiausia eilute - tiesiog, be jokios priežasties.
  6. Įsigyk porą nuostabių kojinių ir dar vieną porą nuostabių pirštinių - maža, nuostabiai raminanti ir itin daug malonumo suteikianti smulkmena.
  7. Koliažas. Surask bent dešimt žurnalų, kuriuos leistum sau lengva širdimi sukarpyti. Skirk sau dvidešimt minučių laiko ir sukarpyk žurnalus, išsikirpdama labiausiai patikusius ir įvairius pomėgius ar svajones primenančius paveikslėlius. Tegu tai būna tarsi tavo paveikslėlių autobiografija. Pavaizduok savo praeitį, savo dabartį bei ateitį. Pavaizduok savo slapčiausius norus ir svajones. Pasilik ir tuos paveikslėlius, kurie tiesiog tau labai patiko. Karpyk tol, kol turėsi gana nemažą krūvą. Tuomet susirask didelį popieriaus lapą (gali tikti ir laikraštis), klijų ir suklijuok iškirptus paveikslėlius norima tvarka.
  8. Įvardink penkis mėgstamiausius savo filmus. Ar jie turi kokių panašumų tarpusavyje? Ar tai romantiški, nuotykių, istoriniai, politiniai, siaubo, vaikiški/šeimos filmai? Ar matai panašumų tarp šių filmų ir savo koliažo?
  9. Įvardink penkias temas, apie kurias tau įdomiausia skaityti: religija, filmai, fizika, nauji mokslo išradimai, įžymybių gyvenimai, sporto naujienos, katastrofos, tarpusavio santykiai, technologijos... Ar atsispindi tos temos tavo koliaže?
  10. Surask savo koliažui garbingą vietą, tai gali būti ir slapta vieta, netgi tavo spintoje, stalčiuje. Galbūt norėsis koliažo pratimą pakartoti kiekvieną pusmetį arba nuolat papildyti savo turimą koliažą."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą