kovo 28, 2011

9 SAVAITĖS Užduotys


"O štai čia - 9 savaitės užduotys:

  1. Perskaityk savo Rytinius puslapius! Skaitydama turėk du skirtingos spalvos žymeklius - viena spalva pažymėk įžvalgas, o kita - vietas, reikalaujančias tavo veiksmų. Neteisk to, ka perskaitysi - tai itin svarbu. Vietomis bus nuobodu, vietomis - skausminga, tegu tai būna tarsi žemėlapio studijavimas - šis pratimas skirtas informacijai, o ne įkalčiams prieš save surinkti. Įvertink: apie ką nuolat skundiesi? Ką vis atidėlioji? Ką leidai sau pakeisti ar priimti? Padrąsink save ir nepasiduok įprastinėms mintims, kuomet save matai tiktai juoda-balta spalvomis (Nuostabu. Košmaras.). Pripažink - šie puslapiai leido tau išsilieti be kenkėjiškų pasėkmių, pasiskųsti niekam nesiklausant, svajoti be apribojimų, suprasti, ką iš tiesų giliai viduje mąstai. Pripažink save ir savo pastangas. Apsidairyk, kur jos tave atvedė. (Komentaras - šį pratimą atlik tik tuo atveju, jeigu pareigingai kas rytą rašei savo Rytinius puslapius bent jau kelias pastarąsias savaites.)
  2. Įsivaizduok. Jau darei pratimų, kuomet turėjai įvardinti savo tikslus ir nustatyti savo vidinio kompaso šiaurinę kryptį. Šio pratimo esmė - įsivaizduoti save tuos tikslus jau pasiekus. Skirk sau šiek tiek laiko ir pažaisk mintyse. Kaip jaustumeisi, jeigu visa tai jau turėtum savo rankose? Ką veiktum? Ko imtumeisi? Kaip apie save mąstytum? Kokie jausmai užplūstų? Pratimo metu svarbu, jog pasiduotum tiktai teigiamoms emocijoms! Pratimą gali atlikti šia eigai: a) užrašyk pasiektą tikslą (Aš, Onutė, turiu/esu...); b) dabartiniu laiku aprašyk, ką veiki ir kaip jautiesi, kokių "galių" turi dabar, kai jau tas tikslas pasiektas; c) perskaityk sau garsiai; d) pasikabink šį aprašymą prie savo "kūrybinio" darbo stalo; e) perskaityk sau - kasdien; f) ateinančios savaitės metu surink po ranka pasitaikiusius paveikslėlius ar nuotraukas, kurie primena tau aprašytą būseną. Vaizdinė medžiaga padės tau geriau sivaizduoti ir realiau pajusti.
  3. Prioritetai. Užrašyk savo kūrybinius tikslus šiems metams. Mėnesiui. Savaitei.
  4. Kūrybiniai posūkiai atgal. Visi esame patyrę kūrybinių posūkių atgal. Aprašyk savuosius. Bent vieną. Dabar dar tris. Dabar aprašyk tiesiog "užmušantį" posūkį atgal. Atleisk sau. Atleisk sau už visas nesėkmes, kuomet pasidavei nervinei įtampai, laiko ir iniciatyvos trūkumui. Sudaryk teigiamų įsitikinimų sąrašą ateičiai. Švelniai, labai švelniai apgalvok, ar nutraukti, apleisti, sužaloti ar nuslopinti "kūrybiniai vaikai" gali būti atgaivinti ir išgelbėti. Prisimink, jog esi ne viena. Kiekvienam iš mūsų yra tekę susidurti su kūrybiniais posūkiais. Pasirink vieną kūrybinį posūkį atgal. Išgelbėk jį. Atgaivink.  Nesigriebk kūrybinio posūkio dabar, verčiau, stebėk, kaip kyla tavyje pasipriešinimas. Rytiniai puslapiai staiga atrodo sunkūs? Kvaili? Beverčiai? Vis tiek juos užrašyk. Kokios kūrybinės svajonės bando atrasti kelią galimybių link? Pripažink, jog jos tave gąsdina. Išsirink savo kaip kūrėjo menininko totemą - tai gali būti lėlytė, žaislinis gyvūnas, išdrožinėta figūrėlė - bet kas, svarbu, jog kas kartą į jį pažvelgus, sukiltų švelnūs ir apginti siekiantys jausmai. Suteik savo totemui garbingą vietą ir kiekvieną kartą į jį pažvelgusi, pagerbk savo totemą švelniai elgdamasi su savo vidiniu kūrybiniu vaiku."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą