kovo 28, 2011

Kontroliniai klausimai (9 Savaitė)

Atsakyk į šiuos klausimus apie devintąją Menininko kelio savaitę:


  1. Kiek kartų šią savaitę prirašei savo Rytinius puslapius? Ar leidau sau save užjausti dėl praeities (ar dabarties) kūrybinių posūkių atgal? Ar skyrei tam vietos savo puslapiuose?
  2. Ar buvai pasimatyme su savimi šią savaitę? Ar stengeisi, jog tau būtų smagu? Ką nuveikei? Kaip jauteisi?
  3. Ar patyrei sinchroniškumo akimirkų šią savaitę? Kokios jos buvo?
  4. Ar iškilo kokių kitokių tavo atgijimui svarbių dalykų? Užrašyk juos.

9 SAVAITĖS Užduotys


"O štai čia - 9 savaitės užduotys:

9 SAVAITĖ - Atgauk užuojautos jausmą


"Šią savaitę teks susidurti akis į akį su savo vidiniais kūrybiniais blokais. Gali kilti didelė pagunda tiesiog viską mesti, tačiau pasipriešink jai! Apžvelgsime ir pripažinsime praeityje mums kilusius emocinius sunkumus, kurie dar ir šiandien temdo mūsų kūrybines pastangas. Išgydysime gėdos jausmą dėl praeities nesėkmių. Atrasim užuojautą sau ir padėsime išgyti savo vidiniam menininkui-vaikui, trokštančiam kūrybinių aukštumų. Susipažinsime su įrankiais, padėsiančiais išardyti vidinius blokus.

kovo 14, 2011

Kontroliniai klausimai (8 Savaitė)

Atsakyk į šiuos klausimus apie aštuntąją Menininko kelio savaitę:

  1. Kiek kartų šią savaitę prirašei savo Rytinius puslapius? Ar dažnai užklupdavo noras jų nedaryti? Kaip jauteisi rašydamas/prirašęs?
  2. Ar buvai šią savaitę Pasimatyme su savimi? Ar leidai darboholizmui ar kitiems sau kenkiantiems įpročiams tau sutrukdyti? Ką nuveikei pasimatymo metu? Kaip jauteisi?
  3. Ar patyrei sinchronijos akimirkų šią savaitę? Kokios jos buvo?
  4. Ar iškilo kitokių, tavo gijimui svarbių momentų? Aprašyk juos.

8 SAVAITĖS Užduotys

Toliau pateiktos aštuntos savaitės užduotys.

8 SAVAITĖ - Atgauk stiprybės jausmą

"Šią savaitę pažvelgsime į kitą svarbų kūrybiškumo priešą - laiką. Atrasi, kaip tavo laiko samprata stabdė tave norus imtis įvairių kūrybinių veiklų. Pamatysi, kaip gali čia ir dabar imtis praktiškų veiksmų ir pakeisti savo dabartinį gyvenimą. Iškasi seniai vaikystėje tau įdiegtas "tiesas", kurios iki šiol riboja tave ir tavo kūrybiškumą.

kovo 08, 2011

Kontroliniai klausimai (7 Savaitė)

Pabaigusi septintąją savaitę, atsakyk sau į šiuos klausimus:

  1. Kiek kartų šią savaitę prirašei Rytinius puslapius? Ar leidai sau pasvajoti? Ar lepini savo vidinį menininką vaikystėje pamėgtomis veiklomis?
  2. Ar buvai pasimatyme su savimi šią savaitę? Ar jo metu ėmeisi seniai išsvajotos veiklos? Ką veikei? Kaip jauteisi?
  3. Ar patyrei sinchroniškumo akimirkų? Kokios jos buvo?
  4. Ar patyrei kokių kitokių tavo kūrybiškumo atgavimui reikšmingų minčių? Aprašyk jas.

kovo 01, 2011

7 SAVAITĖS Užduotys

"Septintos savaitės užduotys:

  1. Paversk šią frazę savo mantra: "Save mylėdama ir puoselėdama tapsiu vis stipresnė". Užrašyk šią frazę didelėmis spalvotomis raidėmis ir pasikabink matomoje vietoje. Paprastai galvojame, jog mus stiprina griežtas elgesys sau, tačiau iš tiesų tai savęs lepinimas ir prižiūrėjimas suteikia mums jėgų.
  2. Suteik sau laiko perklausyti mėgstamą muzikos albumą. Nieko daugiau neveik, tiesiog mėgaukis. Gali turėti po ranka popieriaus ir rašiklį, flomasterių ar dažų, jeigu kils noras ką nors užrašyti ir nupaišalioti. Tegu ranka juda laisvai, brėždama linijas, mintis, emocijas, kurios tau kyla beklausant muzikos. Pajusk, kaip tas pusvalandis ar valandėlė tave atgaivina. Išmok nuolat sau skirti "mini-pasimatymų" laiko - tai padės tau atsipalaiduoti, nepasiduoti stresui ir netgi išgirsti savyje gerų ir reikalingų minčių tavo kasdienei veiklai, darbui ar projektui.
  3. Nusivesk save į šventą vietą - tebūnie tai bažnyčia, šventykla, biblioteka ar tiesiog nedidelė pieva tarp senų aukštų medžių. Mėgaukis tyla bei pajusk jos gydančią galią. Kiekvienam iš mūsų šventa vieta bus vis kitokia, pavyzdžiui, man - tai didžiulė akvariumo parduotuvė, kurios stiklinės sienos nuolat sukelia net kiek baimingą ir laiką pranokstančią nuostabą. Paeksperimentuok ir atrask savo šventovę.
  4. Atrask ar sukurk nuostabiai kvepiantį daiktą namuose - tebūnie tai sriuba, kvepalai, smilkalai ar žvakės.
  5. Pasidabink savo mėgstamiausia eilute - tiesiog, be jokios priežasties.
  6. Įsigyk porą nuostabių kojinių ir dar vieną porą nuostabių pirštinių - maža, nuostabiai raminanti ir itin daug malonumo suteikianti smulkmena.
  7. Koliažas. Surask bent dešimt žurnalų, kuriuos leistum sau lengva širdimi sukarpyti. Skirk sau dvidešimt minučių laiko ir sukarpyk žurnalus, išsikirpdama labiausiai patikusius ir įvairius pomėgius ar svajones primenančius paveikslėlius. Tegu tai būna tarsi tavo paveikslėlių autobiografija. Pavaizduok savo praeitį, savo dabartį bei ateitį. Pavaizduok savo slapčiausius norus ir svajones. Pasilik ir tuos paveikslėlius, kurie tiesiog tau labai patiko. Karpyk tol, kol turėsi gana nemažą krūvą. Tuomet susirask didelį popieriaus lapą (gali tikti ir laikraštis), klijų ir suklijuok iškirptus paveikslėlius norima tvarka.
  8. Įvardink penkis mėgstamiausius savo filmus. Ar jie turi kokių panašumų tarpusavyje? Ar tai romantiški, nuotykių, istoriniai, politiniai, siaubo, vaikiški/šeimos filmai? Ar matai panašumų tarp šių filmų ir savo koliažo?
  9. Įvardink penkias temas, apie kurias tau įdomiausia skaityti: religija, filmai, fizika, nauji mokslo išradimai, įžymybių gyvenimai, sporto naujienos, katastrofos, tarpusavio santykiai, technologijos... Ar atsispindi tos temos tavo koliaže?
  10. Surask savo koliažui garbingą vietą, tai gali būti ir slapta vieta, netgi tavo spintoje, stalčiuje. Galbūt norėsis koliažo pratimą pakartoti kiekvieną pusmetį arba nuolat papildyti savo turimą koliažą."

7 SAVAITĖ - Atgauk sąsajos jausmą


"Šią savaitę grįšime prie teisingo požiūrio apie kūrybiškumą praktikos. Turėsime treniruoti savo gebėjimą įsiklausyti, ne tik veikti. Esė bei pratimai skirti atrasti ir įsigilinti į tavo širdžiai mieliausius ir artimiausius pomėgius, kurie leis atrasti vidinį ryšį su tavo svajonėmis.

Kontroliniai klausimai (6 Savaitė)

Šeštos savaitės pabaigoje atsakyk į šiuos klausimus:

  1. Kiek kartų šią savaitę prirašei Rytinius puslapius? Ar rašydama bandei pasamprotauti apie tai, kokią kūrybinę prabangą galėtum sau skirti? Kaip tau pati rašymo patirtis?
  2. Ar buvai šią savaitę Pasimatyme su savimi? O gal net dviejuose? Ką veikei? Kaip jauteisi?
  3. Ar patyrei sinchroniškumo akimirkų šią savaitę? Kokios jos buvo?
  4. Ar iškilo kokių kitokių tavo kūrybiškumo atgavimui svarbių pastebėjimų ar minčių? Užrašyk jas.