sausio 08, 2011

1 SAVAITĖS užduotys

Peržvelk pirmos savaitės užduotis, per ateinančią savaitę turėtum padaryti daugiau nei pusę jų, o jeigu gali, netgi visas. Pradėk nuo tų, kurios labiausiai patraukia, ir tų, kurios labiausiai atstumia. Neutralias gali palikti vėlesniam laikui.



Svarbiausias šios savaitės pratimas aprašytas esė pabaigoje: kiekvieną rytą šią savaitę po Rytinių puslapių skirk šiek tiek laiko teigiamoms mintims. Savaitės metus stebėk visas į save nukreiptas neigiamas mintis, jas užrašyk ir paversk teigiamais įsiteigimais. Po rytinių puslapių skirk kelias minutes šių pozityvių įsiteigimų peržiūrėjimui, o dar geriau užrašymui į rytinius puslapius. Gali sau pritaikyti ir esė gale autorės pateiktus įsiteigimus.

Kiti šios savaitės pratimai:
  1. Nusistatyk žadintuvą pusvalandžiui anksčiau ir kiekvieną rytą tik atsikėlusi užrašyk galvoje verdantį nenutrūkstamą minčių srautą iki prirašysi tris puslapius. Perskaičiusi neskaityk ir neleisk skaityti kitiems. Tai tavo Rytiniai puslapiai, kurie ilgainiui tave pakeis. Šią savaitę, priartėjusi prie puslapių pabaigos, skirk laiko ir vietos savo neigiamoms kritiškoms mintims paversti į teigiamus save įtikinančius pasisakymus. 
  2. Pakviesk save į Pasimatymą su savimi. Tik tu, pati su savimi. Pasičiupk foto aparatą ir išeik pasivaikščioti po parką ar apylinkes, apsilankyk galerijoje ar muziejuje, užsuk į sendaikčių ar "1€" parduotuvę  ir įsigyk pigų mažmožį, pavaišink save puodeliu karšto šokolado...kas tik šaus į galvą. Pasimatymo turinys neturi būti suplanuotas iš anksto. Tiesiog skirk sau laiko ir leisk vidiniams impulsams save vesti mažo nuotykio link. 
  3. Laiko mašina - Blogiukų (neigiamai atsiliepusių apie tavo kūrybiškumą) šlovės muziejus. Peržvelk savo gyvenimą, ypač ankstyvuosius metus ir užrašyk tris savo kūrybiškumo vertinimo priešus. Tavo istoriniai monstrai - tai pagrindinių neigiamų įsitikinimų sudedamosios dalys.  
  4. Laiko mašina - išsirink ir užrašyk Siaubo istoriją, su vienu iš trijų veikėjų blogiukų šlovės muziejuje. Nereikia daug prirašyti, svarbiausia, atsimink kiek įmanoma daugiau detalių, kokiame kambaryje buvai, kaip jauteisi, kaip kiti į tave žiūrėjo, ką kas sakė ir pan. Pabaigusi istoriją, nupiešk ant jos monstrą, užklijuok kokio piktadario iš animacinio filmo paveikslą ar tiesiog nubrėžk riebų iksą. Tai praeitis, apgink save (penkta užduotis) ir paleisk ją.
  5. Parašyk redaktoriui/viršininkui/blogiukui laišką, kuriame gintumei save ir savo kūrybiškumą (pagal prieš tai aprašytą Siaubo istoriją). Gali rašyti savo nuskriausto vidinio menininko-vaiko vardu ir išsiųsk sau pačiai. 
  6. Laiko mašina - Geradarių šlovės muziejus. Užrašyk tris asmenis, itin teigiamai įtakojusius tavo gyvenimą, paskatinusius tave ir tavo kūrybiškumą. Prisimink visus girdėtus komplimentus, net jeigu tuo metu jais ir netikėjai. Kiekvienas teigiamas tau skirtas žodis svarbus. Užrašyk savo čempionus. Jeigu itin sunku prisiminti komplimentus, tuomet prisimink šiaip teigiamas emocijas sukėlusius įvykius ar kasdienio gyvenimo epizodus. Kur, kada ir kodėl tuomet gerai ir džiaugsmingai jauteisi? Kas tave paskatino? Jei prisimeni sau itin įstrigusį komplimentą, užrašyk jį ant atskiro popieriaus lapo ir pasikabink virš rašomojo stalo, prie kurio rašai rytinius puslapius. Arba pasikabink mašinoje. 
  7. Laiko mašina - Padėkos laiškas. Prisimink epizodą savo gyvenime, kuomet kažkas tave labai paskatino (galbūt vienas iš Geradarių Šlovės muziejaus). Parašyk padėkos laišką ir nusiųsk jį sau pačiai arba tam seniai pamirštam geradariui. 
  8. Laiko mašina - Įsivaizduoti gyvenimai. Jeigu turėtum dar 5 gyvenimus lygiagrečiai dabartiniam, ką norėtum nuveikti kiekviename iš jų. Šių gyvenimų tikslas - mėgautis, turėti smagumo daugiau nei šiame. Aš, pavyzdžiui būčiau pilotė, kaubojė, terapeutė, aiškiaregė ir vienuolė. Tu galėtum būti nardytoja, policininkė, vaikų rašytoja, pilvo šokėja, dažytoja, ministrė... Užrašyk, kas tik šaus į galvą. Ir per daug nemąstyk, tiesiog rašyk. Po dienos ar kitos peržvelk sąrašą iš naujo ir pasirink vieną iš gyvenimų. Tuomet jau kitą savaitę padaryk ką nors su juo susijusio. Pvz. Jeigu norėtum būti pilotė, gali pasidomėti ir užsirašyti į skraidymo kursus. O jeigu norėtum būti kaubojė, apsilankyk žirgyne. 
  9. Dirbant su neigiamomis mintimis bei puvėkais dažnai senos žaizdos atgyja ir mus šturmuoja vis naujos blogų minčių bangos. Užrašyk jas visas ir skirk laiko kiekvienai atskirai - paversk ją teigiamu įsiteigimu. 
  10. Pakviesk savo menininką pasivaikščioti. Tik jūs du. Spartus dvidešimties minučių pasivaikščiojimas gali gerokai praskaidrinti protą ir pakelti nuotaiką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą