sausio 23, 2011

3 SAVAITĖS Užduotys

"Peržvelk trečios savaitės užduotis. Išsirink labiausiai patraukusias ir labiausiai atstūmusias ir jas atlik savaitės metu. Beje, kai kurios užduotys plaukia viena iš kitos, tad daugiausia naudos būtų jei atliktum jas visas, iš eilės.



  1. Aprašyk savo vaikystės kambarį. Jeigu nori, gali netgi jį nupiešti. Kas tau labiausiai jame patiko? Apsidairyk aplink savo dabartinį kambarį - kas tau jame labiausiai patinka? Jeigu nieko negali atrasti, gal vertą kažką jame atnaujinti - įnešti detalę iš vaikystės kambario.
  2. Prisimink save vaikystėje ir aprašyk penkias savybes, kurios tau labiausiai savyje patinka.
  3. Užrašyk penkis vaikystės pasiekimus (pvz. Baigiau vien tik penketais šeštą klasę, išmokiau savo šunį atsistoti ant užpakalinių kojų ir paduoti leteną sveikinantis, nusimezgiau sau šaliką, įkrėčiau košės tam klasės akiplėšai, įlipau į senąjį ąžuolą kieme). O dabar užrašyk penkis mėgiamiausius vaikystės valgius. Ir pavaišink save vienu iš jų šią savaitę (nusipirk grietininių ledų ar "bon-bonkių" maišelį. Arba išsivirk pieniškos makaronų sriubos. Arba paprašyk, kad kas išvirtų),
  4. Įpročiai. Pažvelk į savo kasdienius įpročius. Daugelis iš jų gali kirstis su tavo naujai puoselėjamu noru savimi rūpintis ir netgi sukelti gėdos jausmą. Patys keisčiausi dalykai gali būti nukreipti į vidinę destrukciją. Pavyzdžiui, ar turi įproti žiūrėti TV laidas ar filmus, kurių iš tiesų nemėgsti? Ar turi įproti leisti laiką su žmonėmis, kurių iš širdies nelabai mėgsti ir kurių draugija bodiesi? Ar turi įprotį tiesiog mušti laiką? Kai kurie supuvę įpročiai tau bus akivaizdūs (per daug alkoholio, rūkymas, valgymas vietoj rašymo). Užrašyk tris tokius. Aprašyk prie kiekvieno, kas bus, jei ir toliau tuo užsiimsi. Antra vertus, kai kurie įpročiai subtilesni (pvz.nėra laiko mankštintis, mažai laiko meditacijai, visada pasisiūlai padėti kitiems, nesirūpinimas savimi, draugija žmonių, kurie nuolat mažina tavo vidines svajones). Užrašyk tris ne tokius akivaizdžius įpročius. Kokiomis formomis ir metodais šie įpročiai atitraukia tave nuo svajonių ir norų? Užrašyk detaliai.
  5. Sudaryk sarašą artimų draugų, kurie tave puoselėja (puoselėti - tai suteikti tau savo kompetencijos ir galimybių jausmą). NE įgalina (leidžia suprasti, jog be jų pagalbos vargiai tai padarytum). Yra didelis skirtumas tarp nuoširdžios pagalbos ir elgimosi, tarsi būtumėm bejėgiai. Užrašyk tris nuoširdžiai tavimi besirūpinančius žmones. Kurios jų savybės tau itin padeda?
  6. Paskambink draugui, kuris tave laiko geru ir šviesiu žmogumi, galinčiu daug pasiekti. Dalis tavo atsigavimo, tai mokėjimas kreiptis pagalbos. Ta pagalba bus itin reikalinga, kai leisiesi į sudėtingesnius vidinius žygius.
  7. Vidinis kompasas. Kiekvienas iš mūsų turi savo vidinį kompasą - jausmą,intuiciją, vedančius mus gerovės link. Šis kompasas mus įspėja, kai esame pavojingoje zonoje, pasako, kada esame saugūs ir kas mums bus naudinga. Vienas iš būdų įsiklausyti į savo vidinį kompasą - tai Rytiniai puslapiai. Panašiai gali veikti ir įvairi kūrybinė veikla - piešimas, tapymas, netgi vairavimas, pasivaikščiojimas, valymas, bėgiojimas. Šią savaitę skirk valandą savo vidiniui kompasui ir užsiimk veikla, kuri tau patiktų ir leistų kūrybiškai atsipalaiduoti. Įsiklausyk, kokios mintys kils tuo metu tavyje.
  8. Užrašyk penkis žmones, kuriais žaviesi. Ir dar penkis, kuriais žaviesi, bet slaptai. Kokios jų savybės tau išsiskiria ir kurias norėtum puoselėti savyje?
  9. Palygink šiuos du sąrašus. Peržvelk savybes, kuriomis tikrai žaviesi ir kuriomis manai, jog turėtum žavėtis. Jeigu turėtum sąraše atsidūrė Popiežius, o iš tiesų tavo širdis priklauso Pikaso, gal kuriam laikui lik su Pikaso.
  10. Užrašyk penkis žmones, kurie dabar jau yra mirę, tačiau kuriuos būtum norėjęs susitikti. Dabar užrašyk penkis dabar jau mirusius žmones, su kuriais norėtum praleisti amžinybę. Kokios jų savybės išsiskiria ir kurių norėtum savo drauguose?
  11. Palygink šiuos du sąrašus. Peržvelk savybes, kuriomis tikrai žaviesi ir kuriomis manai, jog turėtum žavėtis. Jeigu turėtum sąraše atsidūrė Vytautas Didysis, o širdis linksta prie Vytauto Kernagio, kuriam laikui lik su pastaruoju."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą