vasario 07, 2011

4 SAVAITĖS Užduotys

Pradėk šią savaitę nuo dviejų pratimų, aprašytų esė, t.y., atlik Palaidotų svajonių pratimą bei susilaikyk savaitę laiko nuo skaitymo.
 
Kitos šios savaitės užduotys: 
  1. Aplinka. Aprašyk savo idealią aplinką. Ar tai būtų miestas? Užmiestis ar kaimas? Prašmatnu? Jauku? Užteks vieno paragrafo. Vieno įklijuoto ar nupiešto paveikslėlio, kuris geriausiai tai perteiktų. Koks tavo mylimiausias metų laikas? Kodėl? Perversk keletą senų žurnalų ir išsikirpk tą laiką atspindintį paveikslėlį. Arba nupiešk. Pasikabink šią idealios aplinkos mozaiką šalia darbo vietos ar ten, kur rašai Rytinius puslapius.
  2. Kelionė laiku. Apibūdink savo gyvenimą, kai tau bus aštuoniasdešimt metų. Ką įdomaus nuveikei po savo šešiasdešimto jubiliejaus? Būk detalus. Aprašęs, nuo aštuoniasdešimtmečio savęs parašyk laišką dabartiniam sau. Ką sau pasakytum? Kuo save paskatintum užsiimti? Kokių svajonių patartum siekti?
  3. Kelionė laiku. Prisimink save aštuonerių metų amžiaus. Ką mėgai veikti? Kokie buvo tavo mėgstamiausi daiktai? Parašyk laišką nuo aštuonerių metų savęs savo dabartiniam aš. Ką norėtum svarbaus pasakyti?
  4. Aplinka. Apsidairyk grįžęs namo. Ar yra kambarys, ar tiesiog kampelis, kuris galėtų tapti tavo ir tik tavo? Privačia vieta vien tik tau? Gal gali kurį nors kambarį perstatyti ar atskirti dalį kambario gražia pertvara ar lentynomis. Tegu tai būna tavo svajonių vieta, skirta kūrybai ir saviraiškai, o ne darbui kaip kad namų ofise. Iš tiesų viskas ko tau reikia, tai kėdės ar pagalvės, stalo ar kitos platformos, ant kurios galėtum rašyti ar piešti, lentynėlės ar spintelės, kur laikytum įvairias tavo svajones primenančias ir įkvepiančias smulkmenas. Pastarasis atributas skirtas tau atsiminti, jog kūrybiškumas - tai dvasinė, o ne egoistiška savęs išraiška.
  5. Gyvenimo pyragas. Prisimink Gyvenimo pyrago pratimą, kurį turėjai atlikti antrosios savaitės metu. Ar bent kiek pasikeitė pyrago forma? Ar kartais netapai aktyvesnis, lankstesnis, labiau save išreiškiantis? Galbūt ne viskas iš karto, nes augant reikia laiko apsiprasti su aplinkiniais pokyčiais. Kiekviena diena - tai mažas ir viso labo vienas žingsnelis tavo sveikai išreiškiamo kūrybiškumo link. Sudaryk sąrašą save lepinančių "žaislų", kuriuos galėtum įsigyti savo kūrybiškumui paskatinti, galbūt tai būtų audio knygos, žurnalo prenumerata, bilietai į teatrą ar sporto varžybas.
  6. Užrašyk savo Kūrybiškumo maldą - sukalbėk ją kiekvieną dieną šią savaitę.
  7. Išplėstinis pasimatymas su savimi. Suplanuok sau skirtas mini atostogas. (Skirk sau visą savaitgalio dieną.)
  8. Atverk savo spintos duris. Išmesk (Arba atiduok, ar padovanok) vieną apdarą, kuris verčia tave jaustis nejaukiai ir netgi atima pasitikėjimą savimi (tu žinosi, kuris tai rūbas) - padaryk vietos naujam.
  9. Pažvelk į kurią nors vieną savo gyvenimo situaciją, kuri, tavo nuomone, turėtų keistis, bet nesikeičia. Įsivaizduok, kas bus, jei ir toliau liksi joje įstrigęs.
  10. Jeigu nutrauksi savo "savaitės neskaitymo įžadus", užrašyk, kodėl. Iš pykčio? Nesugebėjimo pasipriešinti įpročiui? Įsismaginimo? Kaip jauteisi ir kodėl?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą